Binnentuin Depot Noord

Fris Groen

Binnentuin Depot Noord

Op steeds meer plekken in Rotterdam zie je groen verschijnen. Kleurrijke geveltuintjes, daken die beplant zijn met mossen en boomspiegels die omgetoverd zijn in tulpenparadijsjes. Het is toegestaan de grijze stoeptegels te ‘wippen’ en er planten voor in de plaats te zetten. De Gemeente Rotterdam geeft er subsidie voor. Wist je dat er zelfs een NK-tegelwippen bestaat? 

Esthetisch gezien is dit toe te juichen, maar vanuit het oogpunt van klimaatadaptatie is het een noodzaak. Steeds vaker krijgen we te maken met extreme weersomstandigheden zoals hevige stortregens en tropische temperaturen. Door de aanleg van extra groen wordt het regenwater opgevangen om te voorkomen dat het rechtstreeks in het riool verdwijnt. Extra groen zorgt voor verkoeling en bevordert de biodiversiteit.

In Depot Noord rommelen wij ook graag in onze binnentuin. We hebben zaailingen, één-jarigen, hortensia’s, laurieren en zelfs twee berkenbomen. Onze eye-catcher is de rode rododendron. Op bijgaande foto zie je hem in volle glorie. Nu beginnen de hosta‘s uit te lopen. Onze favoriet? De hosta de Fried Green Tomato, waarom die zo heet? Dat laat zich raden.

Scroll naar boven