Depot Noord Tabouleh

Tabouleh Salade


Een vaste prik is een salade van Tony, onze favoriet is zijn tabouleh salade. Je kan hem volgens het recept maken, maar je kan ook de restjes groenten gebruiken die je nog in de koelkast hebt liggen.

  • Meng de tabouleh met de olijfolie en het koude water in een kom. Voeg de suiker, gedroogde munt en uienpoeder toe, evenals het sap van een halve citroen. Laat dit  15 minuten intrekken, of tot de tabouleh zacht is.
  • Snijd alle groentes ‘Julienne’.  Julienne is een van oorsprong Franse keukenterm voor dunne reepjes die lijken op lucifers. Voeg toe aan de salade.
  • Hak de verse kruiden grof, voeg deze toe aan de salade. Met de topping varieert Tony nog wel eens, feta, walnoten en olijven (met pit) zijn hier favoriet. In de zomer is granaatappel heerlijk. Voor de ingrediënten, klik hier

Nodig voor 2 tot 3 personen
175 gram tabouleh
200 ml koud water
olijfolie
0.5 tl uienpoeder
0.5 tl suiker
1 tl gedroogde munt
citroen
komkommer
wortel
groene paprika
selderij
tomaat
radijs
verse peterselie
verse munt
feta
topping naar keuze (walnoten, granaatappel etc.)

Scroll naar top