Juliette

Eigenaar

Het zal je opvallen als je Depot Noord binnenstapt dat er veel objecten gerelateerd zijn aan oesters.

Dat is ook niet zo vreemd want Juliëtte is een van de oprichters van Oestercompagnie. In 2010 was zij samen met haar partner – Matijn – op zoek naar een bedrijfspand waar zij kantoor konden houden, ruimte was voor koeling en opslag van oesters én waar oesterworkshops konden worden georganiseerd. Dat alles vonden zij in het pand waar in het verleden de bakkersfabriek van van der Meer & Schoep was gevestigd. Het was in deplorabele staat wat als enig voordeel had dat het geheel naar eigen inzicht kon worden opgeknapt en ingericht. Toen de verbouwing klaar was hebben zij het met tweedehands meubels en kantoorartikelen gevuld. Ze hadden de ‘Entresol’ bestempeld voor een ruimte waar de oesterworkshops gehouden konden worden. Er kwamen echter vragen van vrienden, klanten en leveranciers of er ook oesterworkshops waren op maandagochtend? “Nee, natuurlijk niet,” zeiden zij. En zo is op organische wijze de verhuur van de Entresol ontstaan.

In het voorjaar van 2020 bracht Matijn 10 verhuisdozen vol boeken van zijn ouders mee en daar weet Juliette dan raad mee. Ze creëerde een kunstwerk op de begane grond die inmiddels is omgedoopt tot de Bibliotheek en ook als vergaderruimte dient. Zij is degene die de inrichting doet. De schilderijen, de bloemen, de kleuren op de muur dat is haar afdeling. Ze vindt dat een ruimte je moet uitnodigen er deel van uit te maken. Je bent geen gast, maar een gebruiker van de ruimte waarin je je jezelf mag zijn.

Juliëtte…. Waar haal jij je inspiratie vandaan wat inrichting en vormgeving betreft?

Met Oestercompagnie reizen we veel naar het buitenland want wij staan daar op kunstbeurzen met onze oesterbar. Hierdoor zie je wat belichting, kleur, eenvoud of juist weldaad doet. Galeries verstaan letterlijk de kunst om hun topstukken zo geraffineerd mogelijk tentoon te stellen. Nu je het me zo vraagt, is dat een eindeloze inspiratiebron.

Juliëtte. Eigenaar Depot Noord is bloemen aan het samenstellen terwijl ze een hoed draagt
Juliette

Eigenaar

Scroll naar boven