Depot Noord is in het bezit van een airco, en dat is geen overbodige luxe. Het wordt alweer de derde warme zomer op rij, en volgens meteorologen is de kans groot dat 2020 het warmste jaar ooit gemeten gaat worden. Werken bij hoge temperaturen kan ernstige gevolgen hebben voor het leven en de gezondheid van mensen. Een werkplek of vergaderruimte met airco heeft de volgende voordelen:

  1. Het verhoogt de productiviteit 

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat de productiviteit van mensen afneemt als ze werken in een te warme ruimte. Het lichaam raakt oververhit en de concentratie vermindert. De energie die het lichaam gebruik om zichzelf af te koelen gaat af van het menselijk vermogen om te denken en te redeneren. Het verlies aan productiviteit door te hoge temperaturen kan oplopen van 30 tot zelfs 50%. Airco zorgt voor een constante kamertemperatuur waardoor het lichaam gelijkmatig functioneert. Dit heeft een positief effect op de concentratie en zorgt ervoor dat men beter in staat is effectief te werken en beslissingen te nemen. 

  1. Het verbetert het werkcomfort 

Airco realiseert een klimaat dat prettig aanvoelt. Het zorgt voor een ideale en draaglijke temperatuur. Wanneer het buiten bijvoorbeeld 32°C is, is het binnenklimaat comfortabel als het 6 à 8°C lager ligt dan de buitentemperatuur. De temperatuurdaling veroorzaakt door airco gaat gepaard met een vermindering van de vochtigheidsgraad van de lucht. Dit is erg prettig aangezien een hoge vochtigheidsgraad verband houdt met transpiratie en een ongemakkelijk gevoel. Daarnaast zorgt airco voor een gelijkmatige luchtverdeling. Dit leidt tot  een verfrissende en gefilterde luchtstroom. Kortom: airco zorgt voor een comfortabele plek om te werken en te vergaderen, zelfs op extreem warme dagen. 

  1. Het verbetert de luchtkwaliteit 

Kantoorruimten en werkplekken zijn broedplaatsen voor ziekten en verkoudheid. Airco zorgt voor een schone, zuivere lucht dankzij het gebruik van ionisators en filters. Hierdoor worden de hoeveelheid bacteriën, stofdeeltjes, geuren en mogelijke allergenen in de lucht verminderd. De uitstekende luchtkwaliteit in Depot Noord draagt daarom bij aan een goede gezondheid.