Maggie

Kantoorhond

Het is zomaar mogelijk als jij de stoep van Depot Noord komt oplopen er een bruin witte hond bij de ingang zit. Dat is Maggie, de twee jarige Australian Shepherd en tevens jongste bediende van ons team. Met haar lichte, indringende ogen zal ze je aankijken en je een neusje geven ter begroeting. Maggie is een kloeke aussie, ze heeft een goed geheugen, is betrouwbaar en is handig met getallen. Toen ze een half jaar was, heeft ze een 3 daagse aanstelling per week gekregen op Depot Noord. Ze assisteert Petra met het maken van facturen en het betalen van rekeningen. Alles onder de 100 euro mag ze zonder toestemming verwerken.

Maggie, waarom ben jij maandag en woensdag vrij?

Ik vind het lekker om een lang weekend te hebben. Op maandag ga ik naar de hondenspeeltuin. Mijn baasjes noemen dat de BSO. Ik ben daar de hele dag. Ik heb daar veel vrienden, de Rottweiler Beer – daar heb ik stiekem een oogje op – en een andere aussie, die heet Sem. Wij zijn allebei schapenhonden en houden van rennen. Als ik rond 16:00 uur wordt opgehaald, slaap ik al als we de eerste bocht om zijn.

Wat doe je op woensdag?

Ik ga dan samen met mijn baasje naar bootcamp en daar speel ik met mijn maatje Daisy. Ik ken de dagen van de week uit mijn hoofd. Ik weet precies wanneer het woensdag is. Als mijn baasje op de onderste trede van de trap haar gympies aantrekt, help ik haar om de veters vast te trekken en loop ik van opwinding tussen haar benen door. Achter in de auto volg ik mijn baasje of ze wel de juiste route neemt. Als die vraagt: ”Wie gaat er vandaag naar Daisy?” Dan ben ik niet meer te houden.

Wat vind jij fijn aan je werk?

Dat ik mijn eigen dag mag indelen. Ik begin ‘s morgens met de post te openen en op ieders bureau neer te leggen, dan werk ik mijn e-mails bij en vervolgens hobbel ik naar beneden voor een frisse neus. Als ik aansluitend een dutje doe, hebben mijn collega’s daar geen moeite. Die vrijheid bevalt me wel!

Maggie. De Kantoorhond
Maggie

Kantoorhond

Scroll naar boven